Even voorstellen...

Mijn naam is Cor Martis, ik ben een 38-jarige inwoner van de Gemeente Waterland.

In augustus 2002 heb ik als gevolg van een noodlottig ongeval, een cervicale dwarslaesie op C5 niveau opgelopen. Hierdoor ben ik volledig rolstoelafhankelijk geworden, met zeer beperkte arm/hand-functie.

Door de jaren heen heb ik dit, met veel inzet, hard werken en doorzettingsvermogen, een plekje kunnen geven en de draad weer opgepakt. Inmiddels woon ik alweer bijna 14 jaar zelfstandig, samen met mijn hulphond Bruce en heb ik de beschikking over een aangepaste auto.

Voor de uitdaging waar ik nu voor sta. Een fietstocht om mijn huidige auto te vervangen, is hard werken helaas niet voldoende en heb ik uw hulp nodig door middel van een donatie.

Mijn aangepaste auto heeft een grote rol in mijn revalidatieproces gespeeld. Met deze auto heb ik namelijk een deel van mijn vrijheid en zelfstandigheid hervonden. Sommige dingen die vroeger zo vanzelfsprekend waren, kan ik weer doen dankzij mijn auto, zoals een onverwachts bezoek aan familie of vrienden, winkelen, uitgaan en op vakantie gaan.

Deze auto heb ik ooit voor een zacht prijsje kunnen overnemen van een familie, die mij hem echt gunde. Inmiddels is de auto alweer 22 jaar oud en is hij aan vervanging toe. Helaas voorziet mijn financiële situatie hier niet in. Ondertussen lopen de jaarlijkse kosten van de auto steeds verder op. 

Vandaar mijn besluit om een beroep te doen op mijn medemens. U helpt nu eens niet een goed doel overzee, maar gewoon Cor uit Waterland.

Ik ga vanuit Maastricht 280 km naar mijn woonplaats fietsen. Doordat iedereen de reis kan sponsoren, hoop ik het benodigde bedrag voor een nieuwe rolstoelbus bij elkaar te fietsen.

Het ideale streven is een nieuwe of jonge occasion VW Transporter, zodat ik hier weer in lengte van jaren mee vooruit kan. Zoals u zult begrijpen, zijn de kosten hiervan helaas aanzienlijk. Als dit niet haalbaar blijkt, zal ik zeker niet getreurd uitkijken naar een ouder type of ander merk/model.

Mijn motto is dan ook:
Aangepast fietsen vanuit Maastricht Is niet licht,
Maar Cor die gaat, voor een rolstoelbus op maat.

Sluit Menu