Helpt u mee mijn droom te bewerkstelligen?

Waarom een VW Caravelle i.p.v. eerder vernoemde Transporter

Na goed overleg met meerdere automonteurs wordt mij een euro6 dieselmotor nadrukkelijk afgeraden i.v.m. mijn op jaarbasis te rijden kilometers. Deze zijn veel te laag om een nieuwe euro6 dieselmotor goed te laten functioneren. Volkswagen is de enige die een bestelbus met benzinemotor leverd.

Helaas is het zo dat ondanks eerdere toezeggingen van meerdere VW dealers, de VW Transporter in benzine uitvoering achteraf niet geleverd kan worden met een 2e klimaat verwarmer en is dit alleen mogelijk i.c.m. dieselmotoren. Aangezien dit geen optie is voor mij en ik dit echt nodig heb, omdat in mijn geval de volledige laadruimte bij de cabine zal worden getrokken. De aanwezige standaard kachel heeft niet voldoende capaciteit om de gehele bus te verwarmen, gezien mij verstoorde doorbloeding en temperatuurs regulatie is dit wel een must voor mij. Ook laat de standaard vering i.p.v. het gereden test model zwaar te wensen over i.v.m. het ontbreken van het ingecalculeerde laadvermogen. Waardoor ik weer verhoogd risico heb op decubitus. Als overgebleven optie heeft VW de Caravelle die in Duitsland wordt verkocht. Deze bus voldoet veel meer aan mijn benodigdheden, omdat deze is ontwikkeld voor het vervoeren van meerdere personen en al deze zaken standaard op de bus zitten, zonder de extra luxe van de Multivan die wel in Nederland wordt verkocht. Autobedrijf Boom gevestigd in Monnickendam, gaat mij helpen om deze auto naar Nederland te krijgen en verder aan te passen voor rolstoel vervoer.

De uiteindelijke aanpassing

De uiteindelijke aanpassing van de bus, zullen worden uitgevoerd door Tripod Mobility gelegen te Neunen. Bierman heeft aangegeven een VW Caravelle niet te kunnen aanpassen i.v.m. de aanwezige klimaat hemel in het plafond, welke verhoogd dient te worden. In de foto ziet u een VW Transporter met dieselmotor. Rechtsachter ziet u de geïnstalleerde 2e klimaat verwarmer, welke bij een benzine motor dus ontbreekt en ik daardoor noodgedwongen op een Caravelle ben uit gekomen.

????????????????????????????????????
Sluit Menu