Dag 7: zaterdag 22 septemter

De laatste ochtend al weer. We worden wakker in het Ibis budget hotel in Amstelveen. Gastvrij maar basic met net genoeg ruimte in onze kamer om de kont te kunnen keren. De afsluitende tocht naar Monnickendam is de kortste van allemaal. We zijn – zeker na de heftige tocht van vrijdag – blij dat deze rit er achteraan is geplakt. De nacht heeft ons weer goed gedaan en we hebben zin in het laatste stukje. Om 11.00 uur verlaten we het hotel en voelen direct dat het buiten best fris is maar na 5 minuten zijn we al weer warm gefietst. Via de Kalfjeslaan bereiken we al snel de Amstel en voordat we het weten zitten we midden in ons vertrouwde Amsterdam. Via Roosenveldlaan en Berlage brug langs de Ringdijk van de Watergraafsmeer, het ruikt hier weer lekker naar Ajax. Vlak voor de Linnaeusweg stoppen we nog even voor een warme kop muntthee: goed voor het binnenwerk. Dan via een stukje Oost verder en na de Schellingwouderbruggen komt ons mooie Waterland weer in het vizier. We zien de toren van Monnickendam al weer in de verte opdoemen. Bij Zuiderwoude worden we opgepikt door de filmploeg van Pim TV, wat een betrokken club is dat toch met fijne mensen! Bij de Gouw van Zuiderwoude stuiten we op teksten op de weg: nog 3 kilometer, zet hem op! En verder op nog meer teksten, we worden er stil van. Aan de grens van Monnickendam staat de oude auto ons op te wachten met Wilma achter het stuur. Wilma en haar man Dirk zijn de hele week onze grote steun en toeverlaat geweest om de drukke logistiek op orde te houden. Alle lof voor deze twee kanjers! Met Wilma voorop rijden we dan het terrein van de Bierderij op, en wat een ontvangst; we rijden door een boog van mensen, vrienden houden lichttoortsen omhoog. Wat is het mooi om te zien en te ervaren dat al deze mensen zo hebben meegeleefd. Cor wordt door de familie in de armen gesloten en na het interview met PIM TV is het tijd om bij te praten onder het genot van die heerlijke biertjes. Alle reden om met een dankbaar gevoel deze tocht tot een goed einde te hebben gebracht. 

Sluit Menu