Dag 6: vrijdag 21 septemter

De wekker gaat weer om kwart over 7 , we schuiven de gordijnen open en ja hoor, eindelijk regen en wind. Bij het vertrek is de wind nog meer aangewakkerd maar de regen is verdwenen. We fietsen gelijk al de brug van Vianen op, over de Lek. Zware tegenwind van opzij waardoor Cor alle zeilen bij moet zetten om koers te houden. We hebben gekozen voor een wat oostelijke route via Nieuwegein en de Meern en dat is maar goed ook, deze route biedt meer bescherming tegen de wind dan de oorspronkelijk geplande route via Woerden. Na de Meern rijden we door het pittoreske plaatsje Haarzuilens met het mooie kasteel en de kenmerkende luiken voor de ramen. Dan toch nog een flinke afstand door open land richting polder de ronde hoep. Vooral de zijwind is heel lastig maar het lukt Cor heel goed om niet in de sloot te belanden. De laatste 10 kilometers rijden we het rondje ronde hoep, de vermoeidheid slaat toe maar Amstelveen is in zicht en om vier uur rijden we bij het hotel voor. Trots met de geleverde prestatie. Morgen de finishing touch!
Sluit Menu