Dag 4: donderdag 20 septemter

Een lange etappe voor de boeg, vandaag trekken we verder naar het Noorden over de grote rivieren. We vertrekken daarom zo vroeg mogelijk, 11 uur blijkt haalbaar te zijn. Fris gewassen rijden we Vught uit en al snel bevinden we ons in ‘s Hertogenbosch. Het plan was om bij bakker de Groot nog een bossche bol te scoren maar het is te kort na een toch wel pittig ontbijt; geen trek en bovendien focus op het fietsen. Dus we rijden door. Al snel nadat we Den Bosch achter ons hebben gelaten doemt de witte boog van de brug over de eerste grote rivier op, de Maas. Na een lange aanloop zijn we bovenop de brug en zien een prachtige met bomen omzoomde rivier: typisch maasplaatje. Dan door naar Zaltbommel in het stille land van Maas en Waal naar de prachtige brug over die grote rivier. Na de brug keren we aan de andere kant over de Waal naar het westen. Forse wind tegen over de Waalbandijk, even niet kletsen maar concentreren op het rijden. Onderweg een lekkere handpeer gepikt uit de boomgaard, ze zagen er te lekker uit. Zo zigzaggen we naar het noordwesten in de richting van Vianen. De Diefdijk brengt ons naar het laatste stukje, dat wederom de A2 volgt. Raar ding trouwens die Diefdijk; een hoge dijk midden in het land, al rond 1300 gebouwd tegen vloeden uit het oosten, droge voeten zijn hier nooit vanzelfsprekend geweest. Aankomst in Vianen, prachtig hotel met topaccomodatie. Vroeg naar bed want morgen gaat het stormen.

Sluit Menu