Dag 3: dinsdag 18 septemter

Ook in Roermond schijnt de ochtendzon, opnieuw het ritueel van voorbereiding voor de reis. Buiten waait de wind fors uit het zuiden. De route naar Eindhoven is noord west waarts, dat betekent zijwind. Op de brug over de maasplassen moet Cor alle zeilen bijzetten om koers te houden. Richting Weert volgen we de provinciale weg. Elke vrachtwagen die langs stuift geeft ons een zetje mee. De zon brandt toch weer behoorlijk hier in het zuiden, gelukkig koelt de wind; dat is weer een voordeel. Om de 50 km grens te bewaken volgen we een hele tijd de A2, duizenden mensen om ons heen maar voor fietsers is het hier toch een soort niemandsland. Rond vier uur bereiken we het hotel: een joekel van van der Valk met congresruimten. Het duurt zelfs even om de goede incheckbalie te vinden, maar de kamer is top. In Eindhoven zelf zijn ze die avond  nerveus voor de wedstrijd. Dat begrijpen wij, het is weer tijd om te gaan slapen.

Sluit Menu